Hoppa till innehållet
European Space Talks
Europeiska rymdorganisationen Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

ESA-samtal om rymden 2019

Publicerad: 24 september 2019

GAS-LTU kommer att delta i två utbildnings- och uppsökande evenemang av Europeiska rymdorganisationen (ESA) i september och oktober.


Den här texten är översatt till svenska av ett automatiskt översättningsprogram.

Den första är en verksamhet inom Europeiska rymd Talks Program, som kallas ”A’andra världar’pjäs på Campus” som kommer att äga rum den 27 september. GAS Ph.D. Abhilash Vakkada kommer att bjuda in campusstudenter att känna till en unik anläggning - SpaceQ Chamber - för att återskapa planetmiljöer och lära sig om nyckelbegrepp för rymdutforskning som planetarisk skydd eller resursanvändning på plats. Denna aktivitet är den enda inom rymdtalsprogrammet som planeras i Sverige 2019. Denna aktivitet är också en del av forskarveckan som organiseras av Teknikens Hus .

Dessutom Luleå Tekniska Universitet eller Luleå tekniska universitet (LTU), har varit en av den europeiska rymd universitet inbjudna av ESA för att vara en del av EU: s nästa Space Generation Debatt (6), som kommer att äga rum den 8 oktober th i Hörsal A109 . ESA har bjudit in alla universitet med en rymdplan för att fjärransluta HEC Business School och ESTACA Engineering School i Paris, där nästan 2000 Aerospace-studenter kommer att delta. Denna händelse är också en del av European Space Talks, en banbrytande medvetenhetskampanj som inbjuder rymdsamhället att dela sina rymdprojekt och relaterade fördelar med våra medborgare. ESA föreslår ett digitalt Space Talk dedikerat till nästa generation. Studenter runt om i Europa och därefter kommer att fjärransluta och diskutera om framtida rymdaktiviteter som kommer att diskuteras vid det kommande Space19 +, ESA-mötet på ministernivå.

Programmet är interaktivt och fullt av överraskningar. Öppningen börjar klockan 18:00 och kommer att sändas live följt av en öppen debatt. Deltagarna kommer också att ansluta live med ESA Astronaut Luca Parmitano, under Beyond-uppdraget på den internationella rymdstationen. Röstning online för att samla studenternas åsikter och ta fram en uppsättning rekommendationer som kommer att presenteras för europeiska ministrar på Space19 +, i Sevilla, Spanien, nästa 27 - 28 november 2019 kommer att avsluta kvällen. Arrangemanget kommer att sändas tillsammans med LTU Kiruna Campus för att involvera LTU-rymdstudenter också i debatten. Om du är universitetsstudent intresserad av att delta, kontakta oss på jose.antonio.gordillo.martorell@ltu.se