HABIT Tour in SciFest Uppsala
Krediter: GAS Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

HABIT Tour "på vägen"

Publicerad: 18 april 2019

Efter Umevatoriet fortsätter HABIT Tour den rutt som ingår i några viktiga vetenskapshändelser under mars i Sverige.

Från 7 mars: e till 9: e VANA Tour deltar i SciFest Uppsala universitet . SciFest är en av de mest relevanta svenska science festivalerna som kombinerar universitetets tre disciplinära områden. Forskare, lärare och studenter från alla delar av universitetet kommer tillsammans med utställare från andra grupper som gymnasier och företag, för att ge en tre dagars pedagogisk erfarenhet, bland annat interaktiva demonstrationer, praktiska aktiviteter, vetenskapliga utställningar och engagerande vetenskapliga föreläsningar. SciFest inbjuder elever, lärare och allmänheten att uppleva lite praktisk forskning och vetenskap. HABIT Tour- installationen kommer att vara på festivalen som inspirerar alla typer av publik med vår passion för Mars-vetenskap.

Från 16 mars: e VANA kommer att vara i KTH Space Center i rymden veckan. Den 18 mars: e finns ett intensivt program med olika aktiviteter för olika målgrupper.Klockan 13.00 kommer det att finnas en workshop kallad "Alla martianerna tycker att du kan lära dig att använda HABIT i ditt klassrum" för gymnasieskolelärare med en rad praktiska erfarenheter och praktiska experiment baserat på HABIT-instrument, inklusive några rekommendationer för att skriva ut din egen HABIT- modell med en 3D-skrivare.
Och klockan 18:00 är det dags för en allmän publikföreläsning att prata om HABIT som ett innovativt astrobiologiska instrument för att fånga vatten på Mars. Vi delar med allmänheten några viktiga punkter i dess skapande. Detta kommer att bli det första svenska instrumentet som kommer att landa på Mars som en del av ExoMars 2020-uppdraget och dessa händelser kommer att föra instrumentet närmare samhället.