Hoppa till innehållet
GAS in Kulturens Hus Library.
GAS-gruppen Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

HABIT-turnén återvänder hem för att starta en andraårs-turné!

Publicerad: 31 oktober 2019

Efter sitt besök i Storbritannien (Leicester (LINK A LA NEW) och London (LINK A LA NEW)) kommer HABIT Tour hem och kommer att stanna under en månad på ett av de viktigaste kulturcentra i Luleå: Kulturens Hus.

Den här texten är översatt till svenska av ett automatiskt översättningsprogram.

Från 22 oktober till 16 november inbjuds alla i Luleå community att samverka med HABIT Tour på Kulturens Hus bibliotek . Där kommer du att veta mer om detta mycket unika svenska instrument som kommer att flyga till Mars som en del av ExoMars 2020-uppdraget .

HABIT Tour-installationen kommer att kompletteras med ett intressant utbildnings- och kulturprogram med fokus på Mars-utforskning. Detta är ett program för alla åldrar. GAS-LTU-gruppmedlemmarna kommer att guida några workshops för familjer för att lära sig om Mars med hjälp av ingredienser från ditt kök för att skapa kratrar och vulkaner (28 oktober kl. 13:00), skapa sin egen version av HABIT med en 3D-skrivare (30 oktober kl. 18: 00) eller att lära människor att bygga sitt eget Martian instrument med mycket enkla material (9 november kl 13:15).

Människor som gillar science fiction-romaner kommer också att ha chansen att dela sin passion och diskutera frågor som livsmiljö på Mars, livssökning, planetskydd, resursanvändning eller kolonisering på plats. Det kommer att finnas på Readers Corner Tisdagar på Mars ”organiserat av biblioteket”. Den första Mars Science fiction-romanen som diskuteras kommer att vara ”Red Planet” av Robert A. Heinlein den 5 november kl 17:00 på biblioteket. Varje månad från november 2019 till mars 2020 (5/11, 3/12, 7/1, 4/2 och 3/3, alltid kl. 17:00) kommer en berömd science fiction-roman att introduceras av Science Manager Project Manager för GAS, José Antonio Gordillo Martorell, för att diskutera några viktiga ämnen i utforskningen av Mars.