Hoppa till innehållet
Miracle Israel Nazarious as winner of 2019 IAC Award for Best Interactive Presentation
IAC Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

IAC 2019: prisbelönad forskning från gruppen i atmosfärsvetenskap

Publicerad: 28 oktober 2019

GAS-LTU-doktorander Miracle Israel Nazarious och Thasshwin Mathanlal har deltagit vid den 70: e upplagan av International Astronautical Congress (IAC), vid Walter E. Washington Convention Center som ägde rum den 21: e och 25 oktober, 2019 i Washington (USA) .
Den här texten är översatt till svenska av ett automatiskt översättningsprogram.

Miracle Israel Nazarious har vunnit 2019 IAC-priset för bästa interaktiva presentation om kategorin rymd och samhälle med ämnet ” Rymdlösning till världens vattenkris: en fallstudie med fjärranalys, vetenskap och teknik i synergi. IAC2019 fick totalt 240 accepterade bidrag för interaktiva presentationer, klassificerade inom 5 olika ämnen, 61 av dem tävlade om kategorin rymd och samhälle. De fem bästa interaktiva presentationerna av IAC2019 delades ut under en dedikerad ceremoni torsdag 24 oktober.

Detta arbete, som presenterades den 24 oktober, 14: 05-14: 15, är ett original forskningsarbete som belyser det växande problemet med global vattenbrist och presenterar en fjärranalys fallstudie med fokus på storstads staden Chennai, ligger i den sydöstra delen av Indien. Forskningen demonstrerar den synergiska effekten av att använda fjärranalys, vetenskap och teknik i tandem för att utvärdera orsakerna och händelserna för det rådande vattenproblemet och tillhandahålla tekniska, rymdinspirerade lösningar som HABIT-konceptet för atmosfärisk vattenutvinning för dess effektiva hantering.

Thasshwin Mathanlal valdes för en muntlig presentation den 24 oktober, 14: 45-15: 00 på temat: ”Genomförande biobördan minskning och kontroll på fuktabsorberande hydrogel av ExoMars (3), vanor Instrument”. Detta arbete dokumenterar de planetiska skyddsmätningarna som gjorts på HABIT-instrumentet och kan tjäna som referens för andra team som är bekymrade över implementeringen av planetariska skyddsprotokoll vid utvecklingen av rymdhårdvara.

GAS-doktorandernas deltagande inom kongressen finansierades delvis av Riksorganisationen (SNSA) .