Farming water on Mars
Krediter: GAS Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

MBR-centret för accelererad forskning har visat projektet "Vattenbruk" av GAS som exempel

Publicerad: 18 april 2019

Mohammed bin Rashid (MBR) Center for Accelerated Research syftar till att ge användbara åsikter om hur världen skulle kunna förändras i framtiden. I juni valdes två projekt från GAS-teamet inom ramen för Mohammed bin Rashid (MBR) Utvecklingsutmaning för Dubai Future Foundation: "Vattenuppfödning på Mars: In-situ Resource Utilization (ISRU) för framtida Mars-prospektering och jordens torra regioner" och "Undersökning av transport av biomassa och aerosoler genom atmosfären i Mars-analoger.

Varje projekt beviljades med en "frö" -finansiering i 6 månader. Detta samtal finansierade 35 framgångsrika applikationer. MBR-centret för accelererad forskning har visat åtta av dem som har potential att hjälpa oss tillbaka på jorden.

Projektet "Vattenodling på Mars" av GAS (1) Professorer Javier Martin-Torres, Mª Paz Zorzano Mier och GAS-doktorand Thasshwin Mathanlal, Abhilash Vakkada och Miracle Israel Nazarious har blivit uppmärksammade som nummer 1 i MBR-centret för accelererade Forskningsbroschyr "Space Settlement Research. Inspiration för en bättre jord "som sammanfattar de 8 bästa lösningarna från rymden till jorden.

I detta dokument anges centrumets uppfattning om vad som kommer att vara fördelarna med utforskningen av rymden, vilket hjälper oss att bygga livsmedelssäkerhet, ta itu med klimatförändringarna, stimulera en konstruktiv känsla av underverk och lägga grunden för internationellt samarbete.

I denna publikation understryks "Water Farming on Mars" med den första positionen för de åtta banbrytande projekten som förklaras i broschyren. Texten nämner uttryckligen begreppet vattenbruk på Mars genom BOTTLE-prototyper som använder olika delikatessalter för att absorbera fukt från luften vid specifika temperatur- och fuktighetsnivåer för att utveckla "vattenparker" i framtiden så småningom som stöd för livet på Mars.