Jurate Kumpiene
Jurate Kumpiene, Avfallsteknik. Foto: Anna Thurfjell Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Årets handledare 2013

Publicerad: 15 november 2013

Jurate Kumpiene, Avfallsteknik, fick Teknologkårens pris för berömvärda handledarinsatser i forskarutbildningen 2013.

- Det är otroligt skönt att veta att doktoranderna uppskattar mina insatser i deras forskarutbildning. Jag är mycket tacksam mot mina doktorander för den fantastiska gåvan jag har fått, säger Jurate.

Motivering

Jurate är ett strålande exempel på en framgångsrik forskare och hängiven lärare. Hon är ett exempel på en utmärkt handledare som alltid bryr sig om sina doktorander och lär dem att vara motiverade, starka och oberoende lagspelare och forskare. Jurate delar sin kunskap med sina doktorander när helst det önskas, men lägger också vikt vid att doktoranderna ska vara kreativa, nyfikna och kritiska i allt de gör.

Dessutom uppmuntrar Jurate sina doktorander att bygga ett eget internationellt nätverk genom att åka på konferenser för att presentera sitt arbete och knyta kontakter.

Teknologkårens pris för berömvärda handledarinsatser i forskarutbildningen

Priset inrättades 2008 av Teknologkåren i samarbete med Doktorandsektionen och delas nu ut för fjärde året. Priset ska belöna och främja särskilt goda insatser inom utbildning på forskarnivå. Alla forskarstuderande vid LTU har rätt att nominera och vinnaren utses av en jury bestående av Teknologkårens ordförande samt tre doktorander.

Teknologkåren

Kontakt

Taggar