Jurate Kumpiene
Jurate Kumpiene Foto: Richard Renberg Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

I media: SGI delar ut nio miljoner till teknikutveckling inom förorenade områden

Publicerad: 4 juni 2018

Det handlar om handlar om sanering av jord och grundvatten med hjälp av växter, kemisk stabilisering av förorenade material samt tunnskiktstäckning av förorenade sediment. Ett av projekten tillfaller Luleå tekniska universitet.

Kemisk stabilisering av arsenikförorenade material, 2 500 000 kronor, Luleå tekniska universitet. Syftet med projektet är att utveckla en kemisk stabiliseringsteknik för en mångsidig hantering av arsenik-förorenade material. Tekniken kommer att testas på områden där föroreningen finns i djupa jordlager, stabilisering av föroreningar i ytliga marklager och stabilisering av förorenad jord och kisaska inför slutförvar i en deponi eller annan långtidsförvaring.

Jurate Kumpiene

Kumpiene, Jurate - Professor

Organisation: Avfallsteknik, Geovetenskap och miljöteknik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser