Från vänster: Jurate Kumpiene, Lisa Dahlèn, Mark Milke, Maria Gelfgren, Lale Andreas, Anders Lagerkvist, Desiree Nordmark. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Kompetensutbyte inom utbildning

Publicerad: 18 maj 2015

Det är inte bara inom forskning som internationella utbyten är viktiga, inom utbildning och pedagogik finns lika stora möjligheter för kompetensutveckling. Just nu har Luleå tekniska universitet besök från Nya Zeeland med fokus på hur vi utbildar självständiga och kompetenta ingenjörer.

Mark Milke ansvarar för att utveckla undervisningen inom Civil and environmental engineering vid Department of Civil and Natural Resources Engineering, University of Canterbury, Christchurch, New Zeeland.  Syftet med besöket är utbyte inom utbildning i första hand, hur vi utbildar självständiga och kompetenta ingenjörer.

–  Men självklart blir det en hel del diskussioner om forskning också. Mark Milke kommer från Christchurch där man hade en stor jordbävning 2011 och som också satte fokus på avfallshanteringen i staden. De områden som ligger riskzonen för katastrofer som jordbävningar och översvämmningar är också de områden som har högst befolkningstillväxt, säger Anders Lagerkvist,  Professor och ämnesföreträdare inom Avfallsteknik vid Luleå tekniska universitet.

–  Mark Milke är även sedan många år aktiv deltagare i konferensen Intercontinental Landfill Research Symposium som Avfallsteknik organiserar i samverkan med Hokkaido University från Japan och University of Central Florida från USA, säger Lisa Dahlén, Universitetslektor på Luleå tekniska universitet.

På tisdag den 19 maj kommer Mark Milke att föreläsa på Vetenskapens Hus om erfarenheter från jordbävningen i Christchurch, se länk nedan.

Anders Lagerkvist

Lagerkvist, Anders - Professor tillika ämnesföreträdare, Ämnesföreträdare

Organisation: Avfallsteknik, Geovetenskap och miljöteknik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-491908