Hoppa till innehållet
Praktiken_IHB
Praktikkväll vid SBN på LTU Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Halvårspraktiken erbjuder en möjlighet för våra studenter

Publicerad: 17 december 2020

Halvårspraktiken som erbjuds våra civilingenjörsstudenter inom programmen Arkitektur samt Väg och vattenbyggnad är något som gör våra studenter både unika och eftertraktade på arbetsmarknaden.

Luleå tekniska universitet har erbjudit sina studenter inom programmet Väg och vattenbyggnad denna praktikperiod sedan 1997. Det senaste decenniet har detta även blivit ett välkommet inslag för studenter inom civilingenjörsprogrammet Arkitektur. Fördelarna med att utföra halvårspraktiken är många och ett flertal studenter nämner praktiken som ett värdefullt sätt att koppla sina teoretiska kunskaper till praktiken. Att genom den väletablerade praktiken knyta till sig värdefulla kontakter med potentiellt blivande arbetsgivare är också något som lyftas fram av många studenter som en stor vinning.

– Halvårspraktiken är något som gör våra studenter unika och därför något vi måste värna om, säger Johan Larsson praktikansvarig och forskare vid avdelningen för industriellt och hållbart byggande.

Eftersom halvårspraktiken är så etablerad finns det stora möjligheter att hitta attraktiva företag och myndigheter att utföra sin praktikperiod på. Detta som för många studenter är ett välkommet inslag under utbildningen erbjuder ofta studenterna att testa på olika roller och aktiviteter inom det valda företaget. För att visa på bredden och vinningen med att utföra praktiken så ta gärna del av några av våra studenter som genomfört sin praktik i länkarna nedan.

– Många av de arbetsgivare jag kommer i kontakt med värderar praktiken högt och lyfter ofta fram att det är ett sätt för dem att träffa sina blivande arbetstagare, fortsätter Johan Larsson.

Om du blir intresserad och vill veta mer om halvårspraktiken eller våra utbildningar generellt så kontakta mig eller någon av mina kollegor så berättar vi gärna mer.

För mer info:

Johan Larsson

Johan Larsson, Biträdande professor, Avdelningschef

Telefon: 0920-492263
Organisation: Byggproduktion och teknik, Industriellt och hållbart byggande, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser