Per-Erik
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

ProcSIBEs årliga resultatseminarium tillsammans med Trafikverket

Publicerad: 21 oktober 2021

Flera forskare vid avdelningen för Industriellt och hållbart byggande har deltagit vid ProcSIBEs årliga resultatseminarium (det sjätte i följden) tillsammans med Trafikverket som hölls den 6 oktober. Seminariet hölls via zoom med 37 deltagare.

De 12 forskningsprojekten som presenterades och diskuterades under dagen inkluderade studier av upphandling av tekniska konsulter, entreprenadupphandling och upphandling av drift-och underhållskontrakt. Några vanliga teman som genomsyrade diskussionerna under dagen var samverkan, styrning, innovation samt hållbar utveckling.

–Vårt årliga resultatseminarium blev återigen mycket lyckat och uppskattas som ett mycket viktigt forum för kunskapsutbyte i det långa och framgångsrika samarbetet mellan ProcSIBE och Trafikverket, säger Per Erik Eriksson, professor vid Industriellt och hållbart byggande samt ansvarig för ProcSIBEs forskningsprogram tillsammans med Trafikverket.

För att öka implementeringsmöjligheterna av forskningsresultaten presenterade forskarna en stor mängd konkreta lärdomar och handfasta rekommendationer som bidrog till de givande och livliga diskussionerna som pågick under hela dagen, både muntligt efter respektive presentation samt parallellt i zoom-chatten.

–Seminariet är ett viktigt verktyg för oss forskare för att kunna bidra med forskningsbaserad och praktiskt användbar kunskap för att främja utveckling i samhällsbyggnadssektorn, fortsätter Per Erik Eriksson.

Via länken till ProcSIBE nedan finner ni agendan och presentationerna från seminariet.

Medverkande forskare från Industriellt och hållbart byggande

• Per Erik Eriksson
  • Johan Larsson
  • Anna Therése Järvenpää