Brian_sydney_headline
Studiens involverade forskare i ett labb på University of Sydney - Rachel Couper (Project Manager & Post Doctoral Research Fellow), Brian Wernicke (PhD Student), and Duncan Maxwell (Post Doctoral Research Fellow) Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Samarbete med University of Sydney om produktionsflöden i industriellt byggande

Publicerad: 6 september 2018

Under sommaren har avdelningen för industriellt och hållbart byggande (IHB) utfört en flödeseffektivitetsanalys i en fabrik för prefabricering av vägg- och bjälklagselement i Sydney.

Ett forskningssamarbetet mellan Luleå tekniska universitet och School of Architecture, Design & PlanningUniversity of Sydney har pågått ett antal år och har resulterat bl.a. i att Professor Mathew Aitchison, som leder deras Applied Design Lab, besökte IHB med en delegation av industrirepresentanter och forskare under 2017 för att lära sig mer om svenska industriella byggbolag och relaterad forskning.

– Vår erfarenhet i arbetet med flödeseffektivitet ledde till ett konkret samarbetsprojekt att genomföra en flödeseffektivitetsanalys i en fabrik för prefabricering av vägg- och bjälklagselement som genomfördes i juli 2018, det säger Brian Wernicke som är doktorand på avdelningen för industriellt och hållbart byggande vid Luleå tekniska universitet.

Studien resulterade i ökad medvetenhet av flödeseffektivitetens betydelse för verksamheten, förslag till dess förbättring och idéer för fortsatt arbete för att länka fabriken effektivt till den övriga byggprocessen. En representant från studiens företag uttryckte sig om viktigheten att förbättra fabrikens effektivitet så att denna kan “bli en viktig byggsten i företagets strävan att uppnå mass customization.”

För mer information om Applied Design Lab, klicka på länken nedan.

För mer information:

Brian Wernicke

Brian Wernicke, Doktorand

Organisation: Byggproduktion och teknik, Industriellt och hållbart byggande, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser