Samverkansavtal med BoKlok

Publicerad: 26 april 2018

Luleå tekniska universitet har tecknat ett avtal med BoKlok som ska resultera i ny forskning och utbildning. Syftet är att långsiktigt hitta områden för samarbete som gynnar båda parter.

Med detta avtal får Luleå tekniska universitet en partner i ett framåt och modernt byggföretag som anammat den senaste tekniken och som passar Luleå tekniska universitets arbete med företagsnära forskning om byggandets effektivisering och lönsamhet.

- Experter från BoKlok kommer att bjudas in som gästföreläsare och våra studenter kommer att ges spännande projektarbeten att utvecklas med, säger Lars Stehn, professor i byggproduktion och teknik vid Luleå tekniska universitet.

Luleå tekniska universitet har som enda lärosäte i Sverige tydliga krav på att studenterna inom byggsektorn ska genomföra en sammanhängande sjumånaders praktik för yrkeskoppling. Detta är mycket uppskattat och en bra inkörsport för att attrahera de bästa studenterna.

- Jag är övertygad om att våra studenter kommer att uppskatta samarbetet med BoKlok lika mycket som vi forskare kommer att göra det, avslutar en mycket positiv Lars Stehn.

I media

Lars Stehn

Stehn, Lars - Professor, Ämnesföreträdare

Organisation: Byggproduktion och teknik, Industriellt och hållbart byggande, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser