Hoppa till innehållet
Skaepiedidh – Framtidens skola

Skaepiedidh – Framtidens skapande i skolan

Publicerad: 22 oktober 2014

Målet med projektet är att skapa en webbaserad plattform för att sprida tekniska experiment och ta vara på skaparglädjen i skolan genom modern teknik samt utarbeta pedagogik för nyttjande i klassrummet.

Skaparkultur (Maker Culture) handlar om att ta vara på skaparglädje och kreativitet. Det består av många olika delar men mycket fokus har hamnat på 3Dskrivare och öppen elektronik.

Inom ramen för Skaepiedidh ska det skapas en webbaserad platform för hantering av olika experiment och recept för att skapa nya tekniska lösningar i skolan som en del av undervisningen. Elever och pedagoger kommer att kunna dela med sig av material i form av experiment och till exempel 3D-modeller som stödjer kunskapsbyggandet i skolan. En viktig del av detta är att kunna 'remixa´ dessa experiment och lösningar och sprida dessa förbättringar till andra intresserade. Det är också viktigt att kunna dela med sig enkelt av vad som skapats i skolan för att inspirera andra och visa vad som är möjligt. Stöd för att kollektivt lyfta fram bra exempel kommer att byggas in i systemet. 

Förutom Luleå tekniska universitet deltar även Luleå kommun och LTU Affärsutveckling i projektet. 

Kontakt

Peter Parnes

Parnes, Peter - Professor

Organisation: Distribuerade datorsystem, Datavetenskap, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0920-491033