Hoppa till innehållet
Bild av Peter Parnes med cyborg, generererad av AI.  Foto: Peter Parnes via Stable Diffusion.
Bild av Peter Parnes med cyborg, generererad av AI. Foto: Peter Parnes via Stable Diffusion. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Nyttja ChatGPT för lärande och forskning

Publicerad: 13 januari 2023

Hur kan vi nyttja nya AI-verktyg som ChatGPT för lärande och forskning? Professor Peter Parnes demonstrerar och besvarar era frågor gällande hur ChatGPT kan nyttjas.

AI-motorn ChatGPT från OpenAI släpptes 221130 och fick väldigt snabbt många användare och mycket stor uppmärksamhet globalt. ChatGPT är en mycket kraftfull AI-hjärna som kan besvara våra frågor, hjälpa oss förstå olika saker som att komma igång med att skriva texter, ta fram argument i diskussioner, spela spel, skapa underlag till kursplaner, skapa datorprogram och makron till Excel och mycket mycket mer.

Initialt kretsade diskussionen på Internet mycket om hur den kan nyttjas av våra studenter för att fuska men Peter Parnes vill istället lyfta möjligheterna med ChatGPT och hur den kan användas för att stötta oss på LTU som lärare, forskare och administrativ personal. Samtidigt är det viktigt att beakta hur ChatGPT påverkar vår examination på LTU eftersom ChatGPT kan hjälpa studenterna att lösa deras uppgifter. 

Under denna träff kommer Peter att presentera sina tankar om ChatGPT och demonstrera hur du kan använda tjänsten praktiskt. Du får chansen att ställa frågor och diskutera tillsammans med andra närvarande. 

Peter Parnes har också skrivit flera artiklar om möjligheterna på sin blogg som du kan ta del av här

Du är också välkommen att ställa frågor inför seminariet. Ställ dina frågor här

Varmt välkomna till E632 230130 1300-1400 för presentation och frågor följt av öppen diskussion 1400-1500. 
OBS ny lokal!

Eventet kommer också att sändas via Zoom

Uppdatering: Här hittar ni en inspelning samt här bilderna som visades. Föreläsningen hölls på engelska men med bilder på svenska. 
 

Kontakt

Peter Parnes

Peter Parnes, Professor

Telefon: 0920-491033
Organisation: Distribuerade datorsystem, Datavetenskap, Institutionen för system- och rymdteknik

Taggar