Forskare från NASA ny adjungerad professor på LTU
Dr. Kai Goebel, NASA, och professor Uday Kumar, Luleå tekniska universitet. Foto: Richard Renberg Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Forskare från NASA ny adjungerad professor på LTU

Publicerad: 14 mars 2017

Dr. Kai Goebel från Intelligent Systems Division på NASA blir adjungerad professor inom drift och underhållsteknik vid Luleå tekniska universitet. Han kommer att arbeta som handledare för doktorander och tjänsten innebär att han kommer att besöka universitetet ett par gånger per år.

– Detta innebär en fantastisk förstärkning för vår avdelning och en stor inspiration för våra unga forskare, säger Uday Kumar, professor inom drift- och underhållsteknik vid Luleå tekniska universitet.

Drift och underhållsteknik omfattar utveckling av metoder, modeller och verktyg för att säkerställa hög driftsäkerhet och effektivt underhåll av såväl befintliga som nya system och anläggningar.

Kai Goebel arbetar inom Discovery and Systems Health Technology på NASA Ames Research Center. Han samordnar också Prognostics Center of Excellence och är teknisk chef för prognostik och beslutsfattande i NASAs projekt System-wide Safety and Assurance Technologies.

– Jag är imponerad av den forskning som bedrivs här i Luleå och jag ser fram emot att dela min erfarenhet inom området för Prognostics and Health Management", säger Kai Goebel.

För nästan ett år sedan besökte Dr. Kai Goebel Luleå tekniska universitet och höll då en välbesökt och uppskattad föreläsning om de utmaningar som en bemannad resa till Mars kommer att innebära.

Kai Goebel

Goebel, Kai - Adjungerad professor

Organisation: Drift och underhållsteknik, Drift, underhåll och akustik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Rum: N/A - Luleå»