Internationell konferens om gruvindustrin

Publicerad: 31 augusti 2017

Hundratals representanter från industri och akademi från mer än 22 länder deltog i konferensen MPES 2017 som arrangerades av Luleå tekniska universitet och hölls i Luleå. Agendan rörde ny teknik och utrustning för en hållbarare gruvbrytning i världen.

Detta var den 26:e gången som denna stora internationella vetenskapliga konferens - MPES, Mine Planning and Equipment Selection - hölls.

Foto: Tomas Bergman
Uday Kumar, professor och vetenskaplig ledare för Hållbara transporter Foto: Tomas Bergman

– Detta var ett fantastiskt tillfälle för forskare, industri och konsulter inom gruvbranschen från hela världen, att utbyta erfarenheter och utveckla framtidens gruvor så att gruvbrytningen blir mer hållbar, säkrare och bättre som arbetsmiljö, säger Uday Kumar professor i drift- och underhållsteknik vid Luleå tekniska universitet.

Svensk gruvindustri, med bolag som LKAB och Boliden, ligger långt framme både när det gäller teknik, hållbarhet och arbetsmiljö.

Uday Kumar

Kumar, Uday - Professor tillika ämnesföreträdare, Ämnesföreträdare, Avdelningschef

Organisation: Drift och underhållsteknik, Drift, underhåll och akustik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser