Janet Lin, Luleå tekniska universitet Foto: Richard Renberg
Janet Lin, Luleå tekniska universitet Foto: Richard Renberg Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Janet Lin invald i global ledningsgrupp

Publicerad: 2 november 2021

Efter en omröstning för val av sex medlemmar till IEEE Reliability Society Administrative Committee (Adcom), valdes Dr. Janet Lin, docent vid gruppen för drift- och underhållsteknik vid Luleå tekniska universitet, för treårsperioden 1 januari 2022 till den 31 december 2024.

– Detta är är hedersamt och jag är uppriktigt tacksam för allt stöd jag fått och ser fram emot detta uppdrag, säger Janet Lin.

Dr. Janet Lin har framgångsrikt initierat IEEE Reliability Society Sweden and Norway joint section Chapter i maj 2021 och varit dess ordförande sedan dess.

– Det är en underbar nyhet. Att vara en del av IEEEs globala ledningsgrupp är ett erkännande av Janets ledarskapsförmåga. Det kommer också att sätta ljus på Janets och Luleå tekniska universitets prestationer inom robusta system och tillförlitlighet inom underhållsteknik, säger Uday Kumar, professor och ämnesföreträdare i ämnet drift- och underhållsteknik vid Luleå tekniska universitet.

Drift och underhållsteknik omfattar utveckling av metoder, modeller och verktyg för att säkerställa hög driftsäkerhet och effektivt underhåll av såväl befintliga som nya system och anläggningar.

Janet Lin

Janet Lin, Biträdande professor

Organisation: Drift och underhållsteknik, Drift, underhåll och akustik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser