Hoppa till innehållet
Hadi_Hoseini
Prisad för enastående arbete med granskning av artiklar, Hadi Hoseini, forskare i drift och underhållsteknik vid Luleå tekniska universitet.

Pris för enastående recensering

Publicerad: 18 juni 2015

Under de senaste två åren har Hadi Hoseini, forskare i drift och underhållsteknik vid Luleå tekniska universitet med inriktning mot gruvdrift, recenserat nästan 10 artiklar för tidsskriften International Journal of Rock Mechanics and Mining Sciences. I år prisades han av tidningen för Outstanding contributions in Reviewing.

-Granskning av artiklar är den minst synliga delen när det kommer till kunskap och vetenskapsprocessen, men jag anser att dess kvalitet är lika viktigt som forskningskvaliteten själv. Jag är väldigt glad över att få ta emot denna utmärkelse och jag är tacksam mot Elsevier, som har varit en framstående publicist under de senaste 135 åren, för att de uppskattar granskarnas insatser, säger Hadi Hoseini.

Motiveringen;
International Journal of Rock Mechanics and Mining Sciences är känd som en av de bästa tre tidskrifterna inom bergmekanik och är indexerad i Web of Science. Hadi har publicerat tre artiklar i denna tidskrift, där två nya ingenjörsklassificeringssystem har utvecklats för att bedöma bergmassans borrmöjlighet. Alla hans artiklar har tagits upp i topp 25 aktuella listningen där han varit, 1: a, 10: e och 18: e under 2007, 2008 och 2009. Han är en av de viktigaste recensenterna av borrartiklar i denna tidning och har gått igenom nästan alla borr artiklar under de senaste fem åren. På grund av sina publikationer i den här tidskriften valdes han att bli en av 14 internationella experter inom ISRM arbetsgruppen för "Rock abrasiveness" 2011-2013.