Hoppa till innehållet

Teknologkårens handledarpris 2023 till Ramin Karim

Publicerad: 2 november 2023

Ramin Karim, professor inom drift och underhållsteknik, får 2023 års pris som bästa handledare som utdelas av doktorandsektionen i samarbete Teknologkåren. Ramin arbetar med forskningsprojekt inom artificiell intelligens för industrin.

– Det här priset är som en bekräftelse på en välfungerande forskningsmiljö och hjälper oss att attrahera nya talanger till vårt team, säger Ramin Karim, professor i drift och underhållsteknik vid universitetet.

De forskningsmiljöer som avses är AI Factory, ett koncept för att samla forskningsprojekt inom AI för industrin, och centrumbildningen CIAM, Centre of Intelligent Asset Management. CIAM är en plattform där industrin och akademin möts. Här föds idéer för framtidens intelligenta och hållbara tillgångsförvaltning.

Juryns motivering

Juryn har utsett Professor Ramin Karim till årets handledare 2023. Ramin beskrivs som en handledare med stort tålamod och djup ämneskunskap inom sitt ämne, vilket är Drift och underhållsteknik. Han stimulerar kritiskt tänkande och diskussion mellan sina doktorander genom att ställa ledande frågor som tillåter att de ger sig ut på en utforskande resa samtidigt som han fortfarande aktivt vägleder dem på ett personligt vis genom forskarutbildningen.

Forskningsmiljön Ramin skapar beskrivs av hans doktorander som inkluderande, samverkansvänlig, respektfull och karaktäriserad av en delad vision gällande affärsinnovationer och nya lösningar. Flera doktorander har med hjälp av Karims handledning och vägledning framgångsrikt försvarat sina avhandlingar genom åren. Sammanfattningsvis erhåller Professor Karim priset som årets handledare baserat på hans många beundransvärda kvalitéer som också gör honom till en förebild för andra.

– Hedrande och mycket roligt, säger Ramin Karim, professor i drift och underhållsteknik vid universitetet.

Ramin Karim

Ramin Karim, Professor

Telefon: 0920-492344
Organisation: Drift och underhållsteknik, Drift, underhåll och akustik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser