Impacto-tävling pågår

Nordsken - mer än spelfestival!

Publicerad: 16 maj 2013

Den tredje upplagan av spelfestivalen Nordsken är nu över. Det som i Skellefteå började med Dreamhacks etablering är numera en bredare folkfest för alla åldrar. Nordsken är ett drogfritt arrangemang för intresserade av teknik, datorspel och bordsspel (roll-, figur- och kortspel). LTU samarbetar med Nordsken och bidrar med spel, tävlingar och studenter.

Vinnare i TING-tävlingen
Från vänster: Daniel Lundberg, Veronika Hasherni, Rona Rosendahl

LTUs TING-tävling, där besökarna skannar QR-koder i LTUs monter, bland dansmattor, legorobotar, affischer, datorspel, på personal mm. Det blev en jämn kamp där Daniel Lundberg gick segrade ur tävlingen. Andra pris gick till Veronika Hasherni som var vinnare av förra årets TING-tävling. Tredjepristagare blev Rona Rosendahl.
- Beröm från tävlande för det snygga spelet som framtagits av Campus-studenter.

Impacto semifinal
Semifinal med Impacto

Spelet Impacto som utvecklats av studenter på datorspelsutveckling och datorgrafik vid LTU Skellefteå spelades från eventets öppnande till stängning. Peter Strandberg, en av utvecklarna, jobbade i LTUs monter och passade på att skriva ner besökarnas synpunkter för den vidareutveckling av spelet som studenterna ska jobba med i sommar.

- Vi har fått riktigt bra respons av deltagarna på Nordsken, säger Peter som är väldigt nöjd med årets event.

Igor Henriksson och Tim Blom

Vinnare i Impacto-tävlingen blev Tim Blom från Boden och Igor Henriksson, Luleå. De tävlade under namnet "You go goodbye".

- Det är är första gången vi är på Nordsken men vi har varit på flera konvent tidigare säger Igor. På frågan om de återkommer till nästa Nordsken så blev svaret - självklart. Vi måste ju försvara titeln!

Hadi Bitar och Sebastian Stenlund
Hadi Bitar och Sebastian Stenlund, Datornätverk

Hadi Bitar och Sebastian Stenlund, båda Datornätverksstudenter åk 2 ansvarade för uppsättning, drift samt övervakning av nätverket på Nordsken 2013.

Anders Larsson Elkraft
Anders Larsson, forskare och universitetslektor på Elkraftteknik i Skellefteå

Elkraftforskningen vid LTU Skellefteå har under många år nyttjat de spelfestivaler som funnits i Skellefteå till sina forskningsprojekt.

- Det är guldläge för oss att kunna göra mätningar på elnätet när så många datorer är samlade på en enda plats, säger Anders Larsson, forskare och lektor inom Elkraftteknik.

Samuel Toffia och Simon Häggmark

SKEROBOTICS - Bygg, tävla och kör din LEGO-robot!

För att främna teknikintresset bland barn och ungdomar erbjöd LTU Skellefteå tillsammans med Teknikens vänner legorobotbygge under parollen Teknik är kul!

På bilden från vänster Samuel Toffia och Simon Häggmark.

Diplomerade Robotdesigners
Sofia och Melker Ulin-Larsson har byggt robotar och här fått knappen "Diplomerad robotdesigner"
Dansmattor.JPG
LTUs dansmattor, en uppskattad aktivitet bland besökarna