Ett smörgåsbord med ingenjörslösningar

Publicerad: 31 maj 2016

Ingenjörsstudenter inom områdena energi, maskinteknik, material, bilsystem och tribologi nådde fram till utbildningens slutpunkt när de under fredagen presenterade sina examensarbeten.

De blivande ingenjörerna vid Luleå tekniska universitet fick visa prov på sina nyvunna kunskaper och den stora utveckling de haft under sin studietid när de presenterade sina avslutande examensarbeten. I de allra flesta fall handlade det om skarpa uppdrag som studenterna arbetat med ute på företag.

Ett konferensliknande upplägg med sex parallella sessioner gjorde att besökarna kunde välja bland 56 presentationer; exempelvis energieffektivisering av en vårdcentral, modellering av additiv tillverkning, simulering av ett tillverkningssystem för militärflygplan, utveckling av drivlinan till en skogsmaskin, chassilayout för autonoma gruvfordon, energikartläggning av ett kraftvärmeverk eller avvisning av vindturbiner med ultraljudsvibrationer.

Följande program var representerade under exjobbsdagen som anordnades av institutionen för teknikvetenskap och matematik vid Luleå tekniska universitet.

Programmet inklusive namn, titel och examinator på respektive examensarbete. Arbetena kommer så småningom att finnas tillgängliga i universitetets publikationsdatabas Pure.

Foto: Ted Karlsson