Minikurser TVM 2012

Publicerad: 30 mars 2012

Varje år bjuder Luleå tekniska universitet (LTU) in gymnasieelever från hela landet för att delta i minikurser och prova på hur det är att vara student. I år genomfördes kurserna 27-28 mars och alla institutioner var inblandade. Institutionen för Teknikvetenskap och matematik (TVM) höll i kurserna Chokladfabriken, the World of Materials och Framtidens energi.

De elever som under den andra dagen var med på TVM:s minikurser avrundade sitt besök med en lunch i TVM:s matsal. Gästerna bjöds på lasagne och prefekten Elisabet Kassfeldt och rekryteringsansvarig Lars Frisk passade på att tacka de inblandade lärarna och de gästande eleverna för årets minikurser.

Leonard Csenki är lärare inom teknik och natur på Fyrisskolan i Uppsala. Han var på besök med elva av sina gymnasieelever och tyckte att eleverna upplevt de båda dagarna som roliga och intensiva.

– Teknikeleverna känner igen många saker de lär sig på gymnasiet, vilket de uppskattar. För mig som lärare har det varit givande att få vara med, jag har fått många idéer som jag kan ta med mig till min undervisning.

Elisabeth Lövstaf och Erika Lövström från Rinmangymnasiet i Eskilstuna hade också deltagit på LTU:s minikurser under de två dagarna. Elisabeth var nöjd med besöket.

– Det har varit roligt och intressant! Det är en underbar skola men det är nog lite för kallt och för långt bort för att jag ska flytta hit.

Hennes klasskamrat Erika Lövström kunde däremot tänka sig att börja på LTU.

– Jag är lite sugen. Jag gillar att campus är så sammanhållet och det verkar vara en bra gemenskap på skolan. Det skulle vara kul att kunna åka skidor under vintern.

Förhoppningsvis får vi återse Erika och fler av de besökande gymnasieeleverna när nolleperioden inför hösterminen 2012 drar igång.