Hoppa till innehållet

Studera engelska vid LTU

Publicerad: 28 januari 2014

I Högskoleverkets senaste utvärdering av ämnet engelska vid svenska universitet var Luleå tekniska universitet ett av endast tre universitet som erhöll högsta möjliga betyg (VG) för sitt kandidatprogram med engelska som huvudämne.

Att behärska det engelska språket väl är en nödvändig färdighet i många sammanhang och öppnar talrika möjligheter för framtida anställningar.

I programmet får du lära dig att analysera språkvetenskapliga, litterära och kulturella fenomen genom det engelska språket. Dina skriftliga och muntliga språkfärdigheter kommer att förbättras samtidigt som du lär dig att formulera egna frågor och utveckla analysteknik.

Programmet består av tre 30-poängskurser (Engelska A [E0013S], Engelska B [E0012S]och Engelska C [E0014S]). Dessa heltidskurser ges på campus i Luleå och varje kurs tar en termin. Alternativt kan man som student följa kurserna Engelska A och Engelska B som nätkurser på halvfart, vilket gör att varje kurs tar ett år att fullfölja. Nätkurserna innehåller inga fysiska träffar. Undervisningen av nätkurser sker istället i form av fasta seminarier på läroplattformen Adobe Connect där studenterna medverkar i realtid. Seminarierna hålls vanligtvis dagtid.

Anställningsmöjligheter

Kunskap i engelska är ovärderlig för många karriärer. Förmågan att analysera språket, dess litteratur och att ha en känsla för engelsktalande kulturer förbereder också studenterna för karriärer som innefattar problemlösning, lagarbete, analytisk förståelse och förmågan att kommunicera idéer. Studenter med en fil kand i engelska kan hittas inom utbildning, ledarskap, muséer, arkiv, bibliotek, bokförlag, statsmyndigheter, regeringsdepartement, turism och media.