Entreprenörskap
Vinit Parida, professor i entreprenörskap och innovation, Wiebke Reim, forskare i entreprenörskap och innovation samt David Sjödin, biträdande professor i entreprenörskap och innovation vid Luleå tekniska universitet. Foto: Katarina Karlsson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Forskare prisades på prestigefylld konferens

Publicerad: 4 juni 2019

I samband med konferensen Spring Servitization Conference 2019 i Linköping, 13-15 maj, en ledande internationell konferens inom sitt gebit, prisades flera forskare inom entreprenörskap och innovation vid Luleå tekniska universitet.

– Det var väldigt roligt att vår forskargrupp fick det här erkännandet och uppmärksamheten – för forskning vi presenterade och planera att arbeta med framöver, säger Wiebke Reim, forskare inom entreprenörskap och innovation vid Luleå tekniska universitet.

– Det som är unikt med båda dessa studier som fick utmärkelser för, är att vi försökte matcha högst praktiska industriella problem med akademisk rigorism och insikt. Dessa utmärkelser stöder vår vision på Luleå tekniska universitet, att vi ska fortsätta att fokusera på forskning som har relevans för industrin och som kan bidra till nytta för den, säger Vinit Parida, professor i entreprenörskap och innovation vid Luleå tekniska universitet.

Forskargruppen inom entreprenörskap och innovation vid Luleå tekniska universitet, tilldelades två utmärkelser: Best Poster Award för Ecosystem Business Models for Smart City Platforms, tilldelades Lina Sundén, David Sjödin och Vinit Parida. Best Paper Award för Global Implementation of Circular Business Models – Decision Support, tilldelades Wiebke Reim, David Sjödin och Vinit Parida.

Spring Servitization Conference 2019 i Linköping, anordnas av Linköpings universitet, för världens ledande forskare, utövare och doktorander, med syftet att debattera och engagera sig i teorin och praktiken av servitization, vilket kan sägas handla om teknisk förändring och ett nytt affärstänkande när det gäller en revolutionerande förändring i tillverkningsindustrin. I år var temat "Delivering Services Growth in the Digital Era".