Linus Thomson
Linus Thomson, doktorand i entreprenörskap och innovation. Foto: Åsa Stubbfält Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ny doktorand i entreprenörskap och innovation

Publicerad: 20 november 2019

Linus Thomson är nyanställd som doktorand i entreprenörskap och innovation vid Luleå tekniska universitet.

Vad har du jobbat med tidigare?
– Jag har en bakgrund som ingenjör i underhållsprojekt av atomubåtar i Storbritannien, där jag bland annat jobbade med livsförlängningsprojekt som säkerställde fortsatt drift eller utbyte av mekaniska ubåtssystem som hade nått slutet av sin operationella livslängd. Sedan pluggade jag master i industriell ledning och innovation på Uppsala universitet och efter det jobbade jag som it-konsult i Stockholm med bland annat digitalisering och automation.

Vad ska du jobba med här?
– Det beror på vilka projekt vi får beviljade, men en första artikel kommer handla om AI och automation.

Vad är det som är intressant med just det här forskningsämnet?
– Att det kommer så mycket ny teknologi hela tiden och att företagen behöver hjälp med att förstå hur man får ut värdet av den i sina organisationer. Det handlar mycket om att få förståelse för teknikutvecklingen och dess möjligheter. Det känns jätteintressant att få forska inom det.

Vad har du för förhoppningar på det här jobbet?
– En förhoppning är att kunna bidra med forskning som faktiskt används på riktigt ute i industrin.

Vad tycker du om Luleå?
– Jag flyttade hit för det här jobbet och det verkar vara en trevlig stad. Jag gillar vintern och snön. Jag har aldrig åkt skidor men jag ska försöka göra det i vinter. Jag gillar friluftsliv och att springa och cykla.

Linus Thomson

Thomson, Linus - Doktorand

Organisation: Entreprenörskap och innovation, Industriell Ekonomi, Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle