Professor Charlie Karlsson på besök

Publicerad: 15 september 2016

Professor Charlie Karlsson från Internationella handelshögskolan i Jönköping har besökt forskningsämnet Entreprenörskap och Innovation i veckan.

Charlie Karlsson har bland annat varit president för “European Regional Science Association” och är för närvarande Chair för kommittén som utser ’’Global Entrepreneurship Research Award”. Charlie är ofta anlitad i grupper som bedömer ansökningar om finansiering men även utvärderingar av högskolor.

Under sitt besök på Luleå tekniska universitet har han bland annat genomfört ett seminarium med temat ”Firms’ Innovation Strategies Analyzed and Explained”, som bygger på en omfattande analys av innovationsstrategierna hos Svenska företag över tid genom att analysera data från Community Innovation Survey.