Artikel om metalloxid publicerad som bakre omslag i Advanced Energy Materials

Publicerad: 8 januari 2018

En av de högst rankade tidskrifterna inom material för energi, Advanced Energy Materias, publicerade nyligen en artikel från Luleå tekniska universitet som bakre omslag.

Artikeln handlar om nanostrukturer av metalloxid (MOx) som har en potential att spela en avgörande roll i utvecklingen av en ny plattform för förnybar energi, inklusive omvandling och lagring av energi genom fotovotaisk effekt, solbränslen och vattendelning. Dessa nanostrukturer av metalloxid har enastående optiska, elektroniska och katalytiska egenskaper. Artikeln lyfter fram mångsidigheten hos materialet när det gäller att uppfylla strikta krav för att öka effektivitet hos olika system.

Författare är biträdande professor Isabella Concina, Post Doc Zafar Hussain Ibupoto samt professor Alberto Vomiero, . Samtliga tillhör forskningsämnet experimentell fysik vid Luleå tekniska universitet.

Advanced Energy Materials back cover