Getachew Solomon – poster
Getachew Solomon vann pris för bästa posterpresentation på konferensen E-MRS i Nice. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Doktorand på experimentell fysik fick pris för bästa poster

Publicerad: 4 juli 2019

Av 140 personer var doktoranden Getachew Solomon en av två som fick pris för bästa posterpresentation. Detta skedde på 2019 Spring Meeting of the European Materials Research Society (E-MRS) i Nice, Frankrike.

– Det känns fantastiskt att få utmärkelsen för bästa posterpresentation vid E-MRS 2019 symposium H som gick under namnet ”Materials for applications in photocatalysis and photoconversion’’. Symposiet samlade forskare från olika fält som höll flertalet muntliga presentationer och posterpresenationer, säger Getachew Solomon, doktorand i experimentell fysik vid Luleå tekniska universitet.

Den forskning som posterpresentationen bygger på handlar om katalysatorsyntes för väteutveckling. Arbetet innefattar syntes och karaktärisering av nya nanokompositer och testning av deras väteutvecklingsaktivitet.

– Forskningen kan leda till utveckling av rena och förnybara energiresurser och öppnar för ytterligare optimeringsstrategier för att utforma en stabil och billig katalysator för vattenuppdelning (faktaruta).

Artikeln som postern baseras på har titeln Ag2S/MoS2 Nanocomposites Anchored on Reduced Graphene Oxide: Fast Interfacial Charge Transfer for Hydrogen Evolution Reaction och är publicerad i den vetenskapliga tidskriften ACS Applied Materials & Interfaces med en impact factor av 8.097. De forskare vid Luleå tekniska universitet som deltagit i artikeln är förutom Getachew Solomon även Raffaello Mazzaro, Shujie You, Isabella Concina och Alberto Vomiero.

Getachew - full poster

Getachew Solomon

Solomon, Getachew -

Organisation: Materialvetenskap, Institutionen för teknikvetenskap och matematik