Foto: Ted Karlsson
Alberto Vomiero, ämnesföreträdare i experimentell fysik vid Luleå tekniska universitet. Foto: Ted Karlsson. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Luleåprofessor redaktör på högt rankad tidskrift

Publicerad: 20 juni 2016

Professor Alberto Vomiero har blivit utsedd till biträdande redaktör för den akademiska tidskriften Nano Energy med en Impact Factor på 10,325.

– Jag är mycket stolt att få den här positionen som biträdande redaktör på Nano Energy. Det är en av de vetenskapliga tidskrifterna med störst påverkan på nanoteknik i allmänhet och nanomaterial för energi i synnerhet. Dess impact factor är mer än 10, vilket är imponerande högt, säger Alberto Vomiero, professor och ämnesföreträdare i experimentell fysik vid Luleå tekniska universitet.

Alberto Vomiero tror att möjligheten är ett resultat av hans forskning och det nätverk han skapat under sina år med forskning. Han har för avsikt att göra det mesta av det prestigefyllda uppdraget.

– Jag kommer att kunna expandera mitt nätverk och bli mer effektiv i projektansökningar, tack vare starkare samarbeten. En annan viktig aspekt är att jag kommer att ha mer direkt inblick i den senaste spetsforskningen, eftersom jag kommer att utvärdera de flesta av de manuskript som skickats till tidskriften inom mitt ämne.

Alberto Vomiero

Vomiero, Alberto - Professor tillika ämnesföreträdare

Organisation: Experimentell fysik, Materialvetenskap, Institutionen för teknikvetenskap och matematik