Hoppa till innehållet
Rainwater harvesting (RWH) with application on Nineveh province, Iraq.jpg

Regnvatten (RWH) med ansökan om Nineve-provinsen, Irak

Publicerad: 20 april 2011

Regnvatten (RWH) är en gammal teknik med erfarenhet av flera länder. Några av de tidigaste RWH konstruktioner i historien fanns i Irak.

Regnvatten (RWH) är en gammal teknik med erfarenhet av flera länder. Några av de tidigaste RWH konstruktioner i historien fanns i Irak.

RWH har definierats som: "Förfarandet för effektivt koncentrera regn genom avrinning och lagring av vatten i olika metoder för värdefulla användning",

Nineve-provinsen ska användas som en fallstudie i arbetet med vatten skörd.

Nineveh-provinsen har en årlig nederbörd på 150-400 mm. Detta regn sker under vintern där sommaren jordbruksverksamhet lider av vattenbrist. Även under vintern regnet inte är jämnt fördelad som orsakar bevattning problem. I sådana fall är icke-konventionella vatten tekniker som används för att öka vatten för konstbevattning. Ett av de enklaste och mest effektiva tekniker inom detta område är vatten skörd teknik.

Den mängd vatten som kan skördas ska beräknas och rekommendationer för var att genomföra projektet skall anges. Dessutom data kommer att genereras för att ge beslutsfattarna den förväntade situationen för de kommande 10 åren.


PhD student: Saleh Zakaria
Supervisors: Sven Knutsson, Nadhir Al-Ansari