Möte med den irakiske ministern för vattenresurser (Eng Mahdi Alhamdany) Foto: Privat
Möte med den irakiske ministern för vattenresurser (Eng Mahdi Alhamdany. Foto: Privat Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Möte med den irakiske ministern för vattenresurser, Eng Mahdi Alhamdany

Publicerad: 30 maj 2022

Nadhir Al-Ansari, professor i geoteknik vid Luleå universitet, mötte den irakiske ministern för att diskutera samarbeten rörande dammar och vattenresurser i Irak.

– Vi pratade om vikten av vetenskapligt och tekniskt samarbete mellan Sverige och Irak inom vattensektorn, i synnerhet nybyggnation av dammar och klimatförändringarnas effekt på vattenresurserna. Jag informerade ministern om att det kommer att finnas svenskt deltagande i konferensen som ska hållas den 2-4 oktober är Irak. Han ser fram emot att träffa svenska delegater som deltar i den konferensen, säger Nadhir Al-Ansari.

Nadhir Al-Ansari

Nadhir Al-Ansari, Professor

Organisation: Geoteknik, Geoteknologi, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser