Möte med presidenten för American University i Bagdad, Dr Michael W. Mulnix.
Möte med presidenten för American University i Bagdad, Dr Michael W. Mulnix. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Samarbete med American University i Bagdad

Publicerad: 31 maj 2022

Ett planerat samarbete med American University i Bagdad, Irak, diskuteras och ett nytt möte i Sverige planeras under hösten.

– Vi har kommit lite närmare ett avtal för ett samarbete, säger Nadhir Al-Ansari, professor i Geoteknik vid Luleå tekniska universitet, och själv med rötterna i Mosul, Irak.

Möte med HE, Sveriges ambassadör, Jonas Loven, på svenska ambassaden i Bagdad.
Möte med Sveriges ambassadör, Jonas Loven, på svenska ambassaden i Bagdad.

Nadhir Al-Ansari har den senaste tiden rest runt en del i Irak och knutit mängder av kontakter för tätare samarbeten med universitet i regionen. Luleå tekniska universitet har många kompetensområden som efterfrågas i Irak.

Nadhir Al-Ansari

Nadhir Al-Ansari, Professor

Organisation: Geoteknik, Geoteknologi, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser