Hoppa till innehållet
FormPlanet
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

FormPlanet – Innovativ testbädd för att möta plåtformningsindustrins utmaningar

Publicerad: 23 februari 2021

En öppen utlysning för företag inom plåtformningsindustrin är nu tillgänglig. Utlysningen är del av en testbädd i EU-projektet FormPlanet där ett stort antal tjänster och testmetoder erbjuds.

Inom EU-projektet FormPlanet är en testbädd under utveckling vars syfte är att möte plåtformningsindustrins kommande utmaningar när det gäller formbarhet och att uppnå hög kvalitét hos färdiga produkter. Testbädden erbjuder ett antal testmetoder och tjänster för att karaktärisera plåtmaterialen, prediktera slutegenskaper och att motverka produktionsförluster.

Projektet kommer att främja en bred användning av höghållfasta material samtidigt som produktionskostnaderna och time-to-market för plåtprodukter i olika industriella slutanvändningssektorer minskas.

En öppen utlysning inom FormPlanet finns nu tillgänglig till och med 31:a mars 2021 för att söka medel till att nyttja de tjänster och testmetoder som finns tillgängliga inom testbädden. Utlysningen vänder sig till både små och stora företag inom plåtformningsindustrin. För mer information kring FormPlanet hänvisas till projektets hemsida.
https://formplanet.eu/

Information kring den öppna utlysningen finner ni här:
https://formplanet.eu/opencall/

Ett webbinarium kommer att hållas (på svenska) torsdagen den 4:e mars mellan kl. 14:00 och 15:00 där detaljer rörande tillgängliga tjänster inom FormPlanet, samt information angående utlysningen (ansökningsprocessen urvalskriterier, nytta för deltagare) kommer att presenteras. Slutligen kommer det även att ges möjlighet till frågor från er deltagare.

Anmälan finner ni här:
https://formplanet.eu/project/formplanet-open-call-webinar-swedish/

Kontakt

Jörgen Kajberg

Kajberg, Jörgen - Biträdande professor

Organisation: Hållfasthetslära, Hållfasthetslära, Institutionen för teknikvetenskap och matematik
Telefon: 0920-493474
Rum: E858 - Luleå»