Hoppa till innehållet
Nautanen
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Juniora forskare tar plats i Arctic Five

Publicerad: 29 augusti 2023

Vad finns det för problem och möjligheter kopplade till att uppnå hållbarhet i Arktis? I våras antogs 17 doktorander och postdoktorer som Fellows inom samarbetet Arctic Five – där fem universitet i norra Fennoskandinavien ingår – för att fördjupa sig i sådana frågor. "Det är en unik möjlighet", säger Felicia Söderqvist, Fellow och doktorand i historia vid LTU.

På torsdag välkomnas forskarna till Arctic Five under ett symposium. Här kommer de att presentera sina pågående forskningsprojekt. Projekten kastar var för sig, från olika perspektiv, ljus över utmaningar med att uppnå hållbarhet i Arktis.

"Att vara med i Arcic Five skapar en unik plattform för oss. Det öppnar möjligheter för att nätverka, utbyta kunskaper och få ut vår forskning", säger Felicia.

Ett centralt syfte med samarbetet inom Arctic Five är att utbyta kunskaper och fördjupa förståelsen om utmaningar kopplade till hållbarhet i Arktis. De fem universitet som ingår i samarbetet är Norges Arktiska universitet, Luleå Tekniska Universitet, Umeå Universitet, Lapplands universitet och Oulu universitet.

Välkommen att komma och lyssna när doktoranderna och postdoktorerna presenterar sin forskning: Torsdag 31/ 8, 13-17, F531 (LTU).