Foto: Dag Avango
Vassikavuoma, Pajala Foto: Dag Avango Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Symposium: ”När Tornedalen skulle bli svenskt”

Publicerad: 30 mars 2022

Den 8 april kl. 13-16 presenterar den av regeringen tillsatta sannings- och försoningskommissionen för tornedalingar, kväner och lantalaiset sitt uppdrag och pågående arbete i Vetenskapens hus. Symposiet kommer även att sändas digitalt.

Lars Elenius, professor emeritus samt Curt Persson, biträdande universitetslektor är involverade i kommissionens arbete och båda kommer vid symposiet att presentera delar av sina bidrag till kommissionen. Lars Elenius kommer berätta om det svenska skolsystemets framväxt i Tornedalen och Curt Persson, kommer berätta om de rasbiologiska fältundersökningarna som ägde rum i Tornedalen.

Publiken kommer ha möjlighet att ställa frågor.

Vid deltagande på plats är anmälan inte nödvändig, men platserna är begränsade så kom gärna i god tid.

Välkomna!