Hoppa till innehållet
Experio WorkLab
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Normkreativ design och social innovation i Experio WorkLab

Publicerad: 22 juni 2022

I en forskningsrapport diskuteras projektet Experio WorkLab i ljuset av kunskaper inom normkreativ design och social innovation. Syftet är att fördjupa lärandet om projektets erfarenheter och fortsatta möjligheter att uppnå ett hållbart och inkluderande arbetsliv med hjälp av tjänstedesign.

Projektet Experio WorkLab har drivits under perioden 2019-2022 med finansiering från Europeiska socialfonden (ESF). I projektet har tjänstedesign använts för att tackla utmaningar med sjukfrånvaro och kompetensförsörjning i Värmlands offentliga sektor. Projektet har letts av Region Värmland och involverat sju offentliga arbetsgivare, inklusive regionen: Försäkringskassan, Eda kommun, Filipstads kommun, Karlstads kommun, Kristinehamns kommun, Säffle kommun.

Forskningsrapporten inleds med en beskrivning vad normkreativ design innebär och hur det tagit sig uttryck i Experio WorkLab. Därefter följer en beskrivning och analys av social innovation i relation till Experio WorkLab. Rapporten innehåller även några medskick till det fortsatta arbetet i Experio WorkLab.

Kontakt

Åsa Wikberg Nilsson, professor i design

Malin Lindberg, professor i genus och teknik