Hoppa till innehållet
Sorsele
En av studenterna vid presentationen i Sorsele kommun. Foto: Conny Hökfors

Favoritkursen fortsatt vinnare

Publicerad: 17 januari 2014

Hundra studenter som gett två hundra timmar vardera har nu presenterat sina utvecklingsidéer för Sorsele kommun. ”Integrationskursen” vid Luleå tekniska universitet fortsätter sin framgångssaga.

Studenternas uppdrag var att hjälpa kommunens företagare att utvecklas och komma med nya idéer. Projektet är ett samarbete mellan Luleå tekniska universitet och Sorsele kommun som ryms inom de framgångsrika kurserna Integrationsprojekt Företagsekonomi och Integrationsprojekt företagsekonomi, logistik & kvalitet och än en gång har studenternas förslag tagits väl emot av uppdragsgivaren.

– De muntliga presentationer som vi fått ta till oss har varit jättespännande. Arbetet hittills tycker jag har fungerat alldeles utmärkt och vi har haft en bra dialog med kursansvarig och upplever att studenterna har fått den återkoppling som de behövt när det gäller deras frågor, säger Elin Bergarp, tillväxtchef i Sorsele kommun.

Positiva reaktioner

Sist studenterna besökte Sorsele kommun var i november 2013, men redan nu i början av januari 2014 var det dags för studenterna att presentera de 20 idéer, i form av affärsplaner, som de tagit fram för företagarna att ta tag i. För studenterna gäller det nu att ta tag i de nya det erfarenheter och kunskaper som kursen gett.

– Jag hoppas och tror att det väckte någon form av entreprenörsanda inom en själv. Att utforma och driva sitt eget företag tror jag är otroligt givande. Den här kursen gav oss en bättre insikt i vad som krävs för att starta ett eget företag steg för steg. Att presentera något är alltid lite nervöst men det var riktigt roligt att få presentera det vi hade åstadkommit under kursen. Speciellt eftersom vi verkligen tror på vår idé! säger Emil Cederlund, student vid Luleå tekniska universitet.