Hoppa till innehållet

Forskarforum på Luleå tekniska universitet

Publicerad: 17 oktober 2017

Digitalisering ur ett regionalt perspektiv är temat för årets Forskarforum som hålls på Luleå tekniska universitet den 18 oktober. Ett sjuttiotal forskare och regionala utvecklare från hela Sverige möts för att diskutera vilka möjligheter digitaliseringen erbjuder.

– Alltifrån tillverkningsindustrin till hälsoområdet kommer att påverkas av digitaliseringen. Den innebär ökade möjligheter att erbjuda en högre samhällstandard över stora geografiska områden, säger Daniel Örtqvist, professor i entreprenörskap och innovation vid Luleå tekniska universitet.

Digitaliseringen kan betyda nya jobb, företag och en global digital närvaro. Men den kan också innebära färre jobb, förlorade marknader och svårigheter att ställa om. På Forskarforum 2017 diskuteras den andra digitala revolutionen och hur den kommer att påverka regionernas utveckling. Luleå tekniska universitet och Region Norrbotten står värdar för konferensen som ordnas i samarbete med Reglab, Tillväxtverket och Centrum för regionalt samhällsbyggande. Syftet är att koppla den aktuella forskningen till det regionala utvecklingsarbetet som pågår. 

– Det är glädjande att Forskarforum äger rum här eftersom konferensen är en viktig plattform för lärande om regional utveckling. Digitalisering är ett styrkeområde som Luleå tekniska universitet arbetar med och flera av våra forskare kommer att finnas med för att presentera resultat som är relevanta inom området, säger Åsa Wallström, professor i industriell marknadsföring och prefekt för Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle. 

Forskarforum startar på kvällen den 17 oktober med studiebesök på RISE SICS North, världsunik forskningsanläggning för datacenter. 

Kontakt

Daniel Örtqvist

Örtqvist, Daniel - Professor, Huvudutbildningsledare

Organisation: Entreprenörskap och innovation, Industriell ekonomi, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-492282

Taggar