Hoppa till innehållet
Veronica LIlja
Veronica Lilja är 23 år och kommer från Lerum utanför Göteborg. Vårterminen 2016 börjar hon sitt tredje och sista år på kandidatprogrammet internationell ekonomi vid Luleå tekniska universitet, men kommer ta ett studieuppehåll för att praktisera i USA. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Kryddar cv med ambassadarbete

Publicerad: 18 december 2015

Veronica Lilja, student inom internationell ekonomi vid Luleå tekniska universitet, har i hård konkurrens fått en eftertraktad praktikplats på Sveriges ambassad i Washington.

– Det blir ett bra startskott för mig som inte ens har tagit examen än, att få vara i ett internationellt sammanhang och få möjlighet att knyta kontakter.

Veronica Lilja studerar internationell ekonomi med en inriktning mot marknadsföring. Praktiken är varken avlönad eller en del i utbildningen, men Veronica Lilja ville ta chansen när den kom. Därför tar hon ett studieuppehåll och påbörjar examensarbetet ett halvår senare än planerat.

Under praktiken kommer hon att jobba på enheten för press, information och kultur vid svenska ambassaden i Washington.

– Jag kommer bland annat att ansvara för alla deras sociala medier och projektleda olika evenemang.

Ideellt engagemang ger plus i kanten

Veronica Lilja var en av hundratals sökande, vilket visar att studenter från Luleå tekniska universitet står sig bra i konkurrensen. Hon tror också att möjligheten att engagera sig i sektioner och föreningar vid LTU skapar driftiga studenter med ett attraktivt cv. 

– Jag har bland annat jobbat som ambassadör för ett fackförbund och inom ekonomsektionen där jag har ansvarat för många evenemang. Jag tror att det var en stor anledning till att jag fick praktikplatsen. Men jag har också varit au pair i Chicago under ett års tid, så jag har med mig språket i både tal och skrift. Det underlättar. Och sen hoppas jag att de valde mig för att jag är drivande och utåtriktad, avslutar Veronica Lilja.