Hoppa till innehållet
Åsa Wallström
Åsa Wallström, prefekt på Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle. Foto: Melina Granberg Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Marknadsförare är ny prefekt

Publicerad: 19 oktober 2016

Professor Åsa Wallström är ny prefekt vid Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle och ser på de kommande fyra åren med entusiasm.
– Uppdraget känns roligt, spännande och utmanande. Jag tycker otroligt mycket om mitt jobb och universitetet är en fantastisk miljö att jobba i.

Den nu 45-åriga Åsa Wallström flyttade 1990 från Boden för att studera ekonomi på Luleå tekniska universitet och fortsatte sedan på ett ettårigt masterprogram. Efter sin examen fick hon ett erbjudande om att börja jobba som lärare, gick vidare till forskarstudier och disputerade 2002 – hela tiden med marknadsföring som den röda tråden.

Att ta sig an nya utmaningar och en vilja att utvecklas är starka drivkrafter som gjort att Åsa Wallström har skaffat sig en inblick i många av Luleå tekniska universitets områden. Hon har bland annat suttit med i Doktorandsektionen, Filosofiska fakultetsnämnden, olika valberedningar, anställningsnämnden, varit ämnesföreträdare, avdelningschef och nu alltså prefekt.

– Jag tycker om att försöka se hur saker kan bli bättre och att jobba långsiktigt. Det är kul att få jobba med strategiska frågor, vilket jag på olika sätt och i olika omfattning också fått göra i mina tidigare uppdrag. Som prefekt ingår jag nu i rektorns chefsgrupp, vilket ger mig ytterligare ett perspektiv.
– Vi har mycket kompetent personal på institutionen och jag upplever att vi har en positiv stämning, att det finns ett stort engagemang och intresse hos alla. Det är också en del av prefektuppdraget, att bygga en institution där människor har roligt tillsammans och utvecklas.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap?

– Jag försöker vara tydlig, positiv och se möjligheter. Jag vill vara en bra lyssnare, försöka förstå och bygga ett förtroende. Jag vill att man ska känna att man kan komma till mig med olika frågor och att det är högt i tak.

Kontakt

Åsa Wallström

Åsa Wallström, Professor, Prefekt

Telefon: 0920-491444
Organisation: Industriell marknadsföring, Industriell ekonomi, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle