Hoppa till innehållet
Chemical Technology 2021
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Kemisk teknologi

Vi utvecklar membran, adsorbenter och katalysatorer för att minska energianvändningen i kemisk industri och möjliggöra konkurrenskraftig produktion från förnyelsebara råvaror.

Vi arbetar också med grundläggande materialstudier och processutveckling för att höja kvalitén på kemiska produkter. Vi bidrar starkt till civilingenjörsutbildningen Industriell miljö och processteknik.

Ämnet har sedan starten 1994 producerat 20 doktorsavhandlingar och består nu av ca 10 seniora forskare och lika många doktorander. 

Jonas Hedlund
Jonas Hedlund Professor tillika ämnesföreträdare
Luleå tekniska universitet
Kemisk teknologi
Kemiteknik
Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
0920-492105
Foto: Privat
Jonas Hedlund förste talare vid den internationella konferensen IZMM2023

Professor Jonas Hedlund, ämnesföreträdare i ämnet kemisk teknologi vid Luleå tekniska universitet, hade nyligen äran att inleda den internationella konferensen IZMM2023 i Nanjing, Kina som förste talare.

Jonas Hedlund, kemisk teknologi 2022 Foto: Richard Renberg
Professor Jonas Hedlund vinner SKAPA-priset i Norrbotten

SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris, med syfte att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. Länsstyrelsen delar varje år ut SKAPA-priset – Sveriges största innovationspris.

Separation and Purification Technology, Vol. 330, nr. Part A
Surfaces and Interfaces, Vol. 39
Hitta fler i publikationsdatabasen , Öppnas i nytt fönster/flik