Hoppa till innehållet
aic3logo
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

AIC3 Laboratory (ICE CUBE)

Publicerad: 26 augusti 2016

AIC3-labbet är en experimentell demonstratör av Industrial Internet-fördelarna för Industry 4.0. Den kombinerar modell av ett flexibelt rekonfigurerbart produktionssystem med byggautomatisering, energihantering och elnät. Nyckelfunktionen är mycket distribuerad automatisering inspirerad av internetarkitekturen: den bygger på peer-to-peer-kommunikation av autonoma aktörer.

Labbet består av en integrerad modell realistiskt representerar material och flödeskontroll av produktionsanläggningar i samband med infrastrukturen intelligent rums infrastruktur / byggnad och energidistribution. Denna integration av tre olika automations domäner är en unik egenskap hos testbädd, vilket gör det till en perfekt bas för att genomföra framkant forskningssamarbete.

Titta på Youtube-kanal av labbet !

Laboratoriet är utrustat med robotiserad automationssystemet modell som inkluderar modulär rekonfigurerbara produktionssystem med distribuerad automation. Den innehåller en modell av robotiserad diskret tillverkning och logistik (FESTO Prolog Factory) och en modell av flexibla processteknik integreras i en enda process, visar synergier och fusion av nya designlösningar och krav.

Testbädden innefattar också utrustning för byggnadsautomation, Smartgrid automation, trådlösa sensornätverk, robotik och trådlös kommunikation.

Tillsammans med riktig utrustning modellerna omfattar labbet kraftfulla simuleringsmöjligheter, till exempel Ciros 3D simulator för tillverkningssystem och den kraftfulla OPAL-RT hårdvarusimulator för Smartgrid modellering.

Laboratoriet är involverat i ett antal forskningsprojekt, inklusive H2020 projektet Daedalus och Arrowhead - den största europeiska projektet inom industriell automation som syftar till utveckling och industriell styrning av distribuerade automationssystem baserat på sakernas Internet teknik.

Strukturen i lab / demonstra

aic3structure.jpg

Labbet visar fabriksomfattande (sektorsövergripande) tillämpning av IEC-61499 plattform för att hantera samtidigt verklig växt, extra, byggnad och automations rutnät.

 

variabel layout

variable layout.png

Labbet är byggd som en mycket modulärt layout gör sätt för i farten anpassningsbar layout. Maskinerna från en festo systemet kan flyttas till andra festo systemet i händelse av driftstopp, underhåll period eller bara redudancy. Labbet visar denna förmåga.

De autonoums robotarna har tillgång till alla delar av systemet för enkel mobilty och logictics. Byggnadsautomationspaneler skapar driftförhållanden dynamiskt