Hoppa till innehållet
1.png
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

IEC61499 Funktionsblock att UPPAAL för att modellkontroll

Publicerad: 24 januari 2017

Abstrakt

Syftet med projektet är att tillämpa modellen kontrollera verifierings- metod för IEC 61499 funktionsblock för att identifiera fel i styrenheten av ett system. När ett fel har identifierats, måste det vara lätt diagnostiseras så att felet kan sedan återställas och testas på nytt. När ett fel är återställd, måste det göras säker på att samma fel aldrig kan inträffa igen.

 

Full beskrivning

Funktionsblocken programmeringsmodell används traditionellt för att programmera distribuerade industriella system och andra integrerade datasystem. När sådana system beter undantagsvis kan den kräva stora ansträngningar för att hitta relevanta program fel och ger stabila lösningar. Helst skulle en programmerare fråga hans / hennes programmeringsmiljö om vad som orsakade en viss nod för att ange en oönskad tillstånd. Om tillräckligt sofistikerad, kan en sådan miljö ger relevant information om oönskade beteenden och föreslå konkreta kodändringar.

 

Syftet med projektet är att ytterligare undersöka genomförbarheten av att tillhandahålla sådana sökfrågor till moderna programmeringsmiljöer.

 

uppgifter

  1. Utforma och implementera en closed [3] modell kompatibel med en befintlig modell kontroll (UPPAAL) återspeglar utformningen av en befintlig funktionsblock ansökan. Initialt kommer att modelleras manuellt.
  2. Definiera en IEC61499 översättare (formella regler) som omvandlar funktionsblock program i en modell checker format, som inMemory eller ondisk. För att modellen i ett, kan automatiskt genererade i framtiden
  3. Program (Utveckla) en verktygskedja som kan föreslå hur modellen skriven i en kan ändras för att förhindra en felaktig beteende inträffar i framtiden. Detta verktyg kommer att interagera med UPPAAL verktyg för att kontrollera de olika förslagen
1.png