SGA_Baltic
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

SGA Baltic Student Chapter

Publicerad: 26 november 2019

The Society for Geology Applied to Mineral Deposits (SGA) är en av de mer tongivande organisationerna för forskning inom ekonomisk geologi i världen. SGA ger möjlighet för studenter och proffs att få fördjupad kunskap om geologiska processer kopplat till malm. SGA samlar både industri och akademi i evenemang som kortkurser, konferenser, keynotes, och stödjer nätverkande.

SGA har närvaro över hela världen genom sina studentkapitel. Luleå Tekniska Universitet tillhör ”Baltic Student Chapter” tillsammans med AGH University of Science and Technology, Stockholms Universitet och Uleåborgs Universitet. Varje år planerar och utför vi många aktiviteter för studenter och yrkesverksamma.

Mer om SGA på https://e-sga.org/home/

Mer om SGA Baltic Student Chapter på http://www.sga.agh.edu.pl/

Aktiviteter 2019

SGA roadmap

Outcrop Crawl

Hölls den 21 i September 2019

En grupp på tio studenter, doktorander och forskare cyklade och letade efter de bästa områdena för att lära sig mer om de bergarter och geologiska strukturer som utgör den berggrund Luleå stad står på. I slutet av aktiviteten fikade vi gott och lärde känna de nya medlemmarna.

Outcrop_Crawl2019

Orienteering + structural geology challenge

Hölls den 19: e oktober 2019

I det här evenemanget kombinerade vi orientering med strukturgeologi. Vi träffades på Mjölkuddberget i Luleå där deltagarna var tvungna att orientera sig runt skogen för att leta efter hällar att mäta geologiska strukturer i. Flera områden fungerade som stationer, där varje grupp efter mätning av en given geologisk struktur var tvungen att utföra några beräkningar för att kunna hitta rätt till nästa station. Vi avslutade naturligtvis med gott fika och sällskap även denna gång.

Orienteering 1
Orienteering 2
Orienteering 3