Hoppa till innehållet
Joel Andersson LKAB.jpg
Joel Andersson, LKAB

Bästa examensarbete inom geovetenskap 2012

Publicerad: 4 december 2012

Joel Andersson, Malmgeologi, premierades för sitt examensarbete ” The Svartliden granite: Petrography, whole rock geochemistry and stable isotope composition”

Priset delades ut vid SveMins årliga höstmöte 29 november på Näringslivets Hus i Stockholm. Höstmötet var välbesökt, ca 170 deltagare hade samlats för en konferens fullspäckad med föredrag om gruvbranschen.

Varje år utlyses ett stipendium ur Janne Kempes Stipendiefond för utfört examensarbete med anknytning till gruvor och miljö och ett stipendium med anknytning till prospektering och malmgeologi.

Svartliden-Granit.jpg
Svartlidens granit

Joel Andersson arbetar idag som geolog för LKAB I Malmberget.  Tidigare i år tog han sin examen vid LTUs program Master  i Geovetenskap, inr malmgeologi och miljögeokemi.

- ”Detta var enormt kul! Det ger ett tillfälle att synas och förhoppningsvis också väcka intresse för vidare studier av malmrelaterade graniter i Sverige.”

Juryns motivering -  ”Joels uppsats visar på bred geologisk förståelse. Arbetet är väl skrivet och innehåller föredömligt användande av geologiska och geokemiska metoder”

Examensarbetet