Nils Jansson
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Nils F. Jansson tilldelas Jan Bergströmpriset till unga forskare

Publicerad: 23 oktober 2017

Geologiska föreningen i Sverige delar varje år ut Jan Bergströmpriset till unga geoforskare som redan tidigt i sin vetenskapliga karriär gjort betydande insatser för geovetenskaperna. I år går priset till Nils F. Jansson vid avdelningen för Geovetenskap och miljöteknik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser vid LTU.

Nils disputerade 2011 vid LTU med en avhandling som behandlar malmgeologiska frågeställningar i Bergslagen. Avhandlingen tilldelades pris för bästa doktorsavhandling av Bergforsk 2011, och Nils har sedan dess varit aktiv vid ett antal malmgeologiska forskningsprojekt med fokus på Bergslagen. Prisutdelningen äger rum 9 november vid SGU i Uppsala. Mer information och fullständig motivering finns på:

Nils Jansson

Jansson, Nils - Universitetslektor

Organisation: Malmgeologi, Geovetenskap och miljöteknik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Rum: F846 - Luleå»