Flera examina och nya kurser

Publicerad: 14 oktober 2013

Det har varit en händelserik höst där flera av forskarskolans doktorander har publicerat sina doktorsavhandlingar.

Peter Forsberg vid Uppsala Universitet presenterade sin avhandling Combustion valve wear – A tribological study of combustion valve sealing interfaces den 20 september.

Gregory Simmonds vid Luleå Tekniska Universitet presenterade sin avhandling Journal Bearing Design, Lubrication and Operation for Enhanced Performance den 27 september.

Kim Berglund vid Luleå Tekniska Universitet presenterade sin avhandling Predicting Wet Clutch Service Life Performance den 4 oktober.

Dessutom kommer ytterligare ett antal examenspresentationer att äga rum inom den närmsta framtiden. Det 22 november kommer både Saeed Abbasi och Yi Zhu vid Kungliga Tekniska Högskolan att presentera sina avhandlingar. Den 21 november ges seminarier av av opponenterna för dessa avhandlingar.

Slutligen så presenterar Shaojie Kang vid Luleå Tekniska Universitet sin Licentiatuppsats Colliding asperities : a tribological event on micro scale på fredag den 18 oktober.

Två nya kurser är också nära förestående. Kursen Simulations in Tribology ges vid Luleå Tekniska Universitet den 5-7 november och Advanced Engineering Surfaces, metrology, function and manufacturing ges vid Högskolan i Halmstad den 21-23 januari 2014.  Mer information finns under fliken avancerade kurser.