Victoria
2013 höll Victoria Van Camp en presentation vid Luleå tekniska universitet när avdelningen för maskinelement firade 40 år. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Victoria Van Camp invald i IVA

Publicerad: 7 mars 2017

Victoria Van Camp, som tidigare läst civilingenjör maskinteknik och disputerat i maskinelement vid Luleå tekniska universitet, har blivit invald som ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Victoria Van Camp (tidigare Wikström) har haft en framgångsrik karriär efter det att hon läst civilingenjör maskinteknik vid Luleå tekniska universitet. 1996 disputerade hon i maskinelement vid Luleå tekniska universitet och i samband med det började hon på SKF där hon sedan 2016 är medlem i koncernledningen och chef för affärs- och produktutveckling.Victoria Van Camp har varit styrelseledamot i VBG AB och sitter numera i styrelsen för PREERA. Victoria Van Camp är ordförande i SKF University Technology Center vid LTU.

Nu har hon blivit invald som ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i avdelningen Maskinteknik.

– Jag är stolt och tacksam över att ha blivit invald i IVA, och ser fram emot att kunna ge tillbaka något till den organisation som tilldelade mig ett Hans Werthén-stipendium 1995 så att jag kunde forska utomlands. Utan IVA hade jag inte varit där jag är idag, säger Victoria Van Camp i ett pressmeddelande.