Välkänd stålprofessor höll föreläsningar

Publicerad: 13 mars 2018

En av världens främsta professorer inom stål, Sir H.K.D.H. Bhadeshia vid Cambridge University besökte Luleå tekniska universitet för att hålla två gästföreläsningar om stål.

Föreläsningarna var främst riktade till doktorander som läser en fördjupningskurs om stål, men även forskare vid universitetet, representanter från industri samt studenter deltog.

Temat för föreläsningarna var att beskriva fasomvandlingar som förekommer i fast tillstånd i stål. Med stöd av olika fallstudier, atomära mekanismer, termodynamiska beräkningar och uppskattningar av hastigheten för omvandlingar beskrevs mikrostrukturomvandlingar i stål och design av nya avancerade höghållfasta stål.

Esa Vuorinen

Vuorinen, Esa - Biträdande professor

Organisation: Materialteknik, Materialvetenskap, Institutionen för teknikvetenskap och matematik
Rum: E311 - Luleå»