Petter Sundkvist
Petter Sundkvist, professor i musikalisk gestaltning är ny styrelseledamot i Kungliga Musikaliska akademien. Foto: Tomas Bergman Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Petter Sundkvist invald i akademiestyrelsen

Publicerad: 27 maj 2016

Petter Sundkvist, dirigent och professor i musikalisk gestaltning vid Luleå tekniska universitet valdes nyligen in i styrelsen för Kungliga Musikaliska Akademien.

– Som med alla förtroendeuppdrag känns det ansvarsfullt och utmanande. Det värmer naturligtvis extra att det är akademiens ledamöter – personer som alla utmärkt sig i det nationella och internationella musiklivet – som röstat in mig, säger Petter Sundkvist.

Vill bidra med kunskap och insikt

Petter Sundkvist är en framstående dirigent och verksam vid Musikhögskolan i Piteå. I maj 2015 utsågs han till ledamot i akademien och nu tar han alltså steget in i styrelsen.

– Kungliga Musikaliska akademien är en av de viktigaste remissinstanserna i det svenska musiklivet. Akademiens röst väger tungt i alltifrån konstnärlig forskning och utbildning till det professionella såväl som amatörmusiklivet. Jag hoppas att kunna bidra med den kunskap och insikt jag genom åren fått i både musikliv och universitet, berättar Petter Sundkvist.

Tre personer, verksamma vid Musikhögskolan i Piteå finns nu representerade i Kungliga Musikaliska Akademien: Erik Westberg, professor i kördirigering, Jan Sandström, professor i komposition och tonsättare, samt Petter Sundkvist.

I tillägg till detta är professor Sverker Jullander ordförande i Akademiens forskningsnämnd och professor Cecilia Ferm-Almqvist är ledamot i samma nämnd.

Petter Sundkvist

Sundkvist, Petter - Professor

Organisation: Musikalisk gestaltning, KKL Musik, medier och teater, Institutionen för konst, kommunikation och lärande
Rum: E124 - Piteå»